MadLibitum #2 – Ristning: Kaffe og Maillard

Det dufter brunt og brændt. I andet afsnit af MadLibitum tager vi til Den Gamle By i Aarhus for at riste kaffe som i 1600-tallet sammen med historiker Annette Hoff. Imens kaffen rister i Aarhus, får vi besøg i studiet af Marianne Nissen Lund fra Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Hun gør os klogere på de såkaldte Maillard-reaktioner – en af gastronomiens største, kemiske hemmeligheder. Siden returnerer vi til Aarhus, hvor Annette Hoff fortæller anekdoter om alt fra rektal indtagelse af kaffebønner til Holberg.

Dine værter er Jeppe Kalnæs og Mette Juhl Jessen.

Musik: HC Skibelund

Velbekomme!

Sponsoreret af Det Danske Gastronomiske Akademi (2017).

Listen to “MadLibitum” on Spreaker.

More from Jeppe Kalnæs & Mette Juhl Jessen

MadLibitum # 3 – Røgning: Spegepølse og papkasser

Hvor der er røg... er der mad? Vi jagter røgen rundt på...
Læs mere