DANMARKS KRIGE #11 Alliance og aktivistisk udenrigspolitik: Kold krig, Irak og Balkan

I begyndelsen af den kolde krig meldte Danmark sig modstræbende ind i Nato og bidrog til FN-indsatser over hele kloden i håb om, at Europa ikke påny ville blive krigsskueplads. Frygten for en krig mod Østblokken dominerede i offentligheden, og spørgsmålet om atomvåben blev en varm kartoffel for de danske politikere.
Efter den kolde krig blev Balkan et vendepunkt. Pludselig stillede de danske udsendte sig frem i frontlinjen, og Danmark deltog i sin første Nato-mission. Det blev et varsel om en ny tid for de danske krigsindsatser.

Listen to “DANMARKS KRIGE #11 Alliance og aktivistisk udenrigspolitik: Kold krig, Irak og Balkan” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

DANMARKS KRIGE #11 Alliance og aktivistisk udenrigspolitik: Kold krig, Irak og Balkan

I begyndelsen af den kolde krig meldte Danmark sig modstræbende ind i...
Læs mere