DANMARKS KRIGE #12 I frontlinjen: Afghanistan, Irak, luftkrig og pirater.

Danmark bakkede som medlem af Nato-alliancen op om krigen i Afghanistan efter terrorangrebet 11. september 2001. Mere kontroversielt var det, at Danmark på et usikkert grundlag også støttede USAs invasion af Irak i 2003.
Dette årtusinds såkaldte aktivistiske udenrigspolitik har budt på et omfattende dansk engagement i klodens konflikter, men det store tab af menneskeliv har siden fået Danmark til at følge USAs tilbageholdenhed i forhold til tropper på landjorden. I stedet bidrager Danmark i højere grad med kampfly, som kan agere i tryg afstand fra risikable kamphandlinger.

Listen to “DANMARKS KRIGE #12 I frontlinjen: Afghanistan, Irak, luftkrig og pirater.” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken Appendiks #5 – Leonora Christina & Corfitz Ulfeldt

Stemningen ved det danske hof kan dårligt have været ringere end i...
Læs mere