1-0 til Danmark

Hvorfor tog Peter Schmeichel ikke Rivaldos skud i 1998? Hvilken senere minister spillede om et øldepot i Mexico i 1986? Og hvordan fik Store Larsen en hollandsk verdensstjerne til at grine, efter han lige havde sparket ham ud af EM i 1992?
Journalisterne Morten Olsen og Michael Ørtz Christiansen tager et nostalgisk tilbageblik på alle de EM- og VM-slutrunder, det danske landshold har været med til. De zoomer ind på resultaterne, fortæller anekdoter fra landsholdslejren og tager dig med på en historisk fodboldrejse startende i 1964. Alt sammen med hjælp fra en række af de personer, der har oplevet slutrunder fra tætteste hold, heriblandt en massør, der har været med til samtlige slutrunder siden 1984, en person, der har været med som både spiller og træner, og en person, der har været til fem slutrunder som spiller.

Slutrunderne 84, 86 og 88 er frit tilgængelige på Netudgaven. Skal du være med fra 92 og frem kan du finde de resterende afsnit på Mofibo, Saxo, Saxo Premium, Politiken Books/Politiken Books Streaming og Bookmate + en masse mindre styksalgsforhandlere.

Listen to “1984: EM i Frankrig” on Spreaker.

Listen to “1986: VM i Mexico” on Spreaker.

Listen to “1988: EM i Vesttyskland” on Spreaker.

More from Podcastredaktionen

EUfori

EUfori er en podcastserie om identitet, nationalisme og fællesskab i den Europæiske...
Læs mere