Krisebarometeret #4 Kanslergadeforliget

Kanslergadeforliget er et historisk stort forlig, der blev indgået på tværs af partipolitiskeskel i en tid, som var præget af økonomisk ustabilitet og store antidemokratiske forandringer i Europa. Forliget får både stor økonomisk og socialpolitisk betydning for Danmark.

Listen to “Kanslergadeforliget” on Spreaker.

Nøglefigurer

Thorvald August Marinus Stauning: Socialdemokratisk politiker og blev den første Socialdemokratiske statsminister, hvor han også nåede at blive Kontrolminister. Han er den næst længst siddende Statsminister i Danmarkshistorien med 15 år og 9 måneder.

Karl Kristian Steincke: Socialdemokratisk politiker og minister og kendt for sit store arbejde med dansk sociallovgivning. Steincke var i to omgange justitsminister og sluttede sin politiske karriere som formand for Landstinget.

More from Nicklas Colerick

Krisebarometeret #3 Påskekrisen 1920

Påskekrisen var en stor parlamentarisk krise i Danmark, hvor Kong Christian 10....
Læs mere