Krisebarometeret #5 Samarbejdspolitikken under 2. Verdenskrig

En af Danmarkshistoriens største kriser er formentlig Tysklands besættelse af Danmark d. 9. april 1940. En af de vigtigste beslutninger bliver taget den morgen tyskerne overskrider grænsen om hvorvidt Danmark skulle kæmpe imod eller ej. Det bliver aldrig til de store kampe og samarbejdspolitikken eller forhandlingspolitikken bliver en realitet. Det blev nu en stor politisk opgave at manøvrere i for hvordan skulle Danmark forholde sig til besættelsen? Lyt med og hør om en af de centrale skikkelser under besættelsestiden, Erik Scavenius.

Listen to “Samarbejdspolitikken under 2. Verdenskrig” on Spreaker.

Nøglefigurer

Thorvald August Marinus Stauning: Socialdemokratisk politiker og blev den første Socialdemokratiske statsminister, hvor han også nåede at blive Kontrolminister. Han er den næst længst siddende Statsminister i Danmarkshistorien med 15 år og 9 måneder.

Kong Christian 10.: Kongen af Danmark fra 1912 til 1947

Erik Scavenius: Dansk politiker. Var blandt andet udenrigsminister og statsminister.

Vilhelm Buhl: Dansk Socialdemokratiskpolitiker. Var blandt andet finans-og statsminister.

More from Nicklas Colerick

Krisebarometeret #4 Kanslergadeforliget

Kanslergadeforliget er et historisk stort forlig, der blev indgået på tværs af...
Læs mere