På tur i historien – I slavernes København

Denne podcastserie giver en guidet tur i noget Københavns koloniale fortid. Hvert afsnit tager udgangspunkt i en bygning eller lokation, der rummer en del af historien, som ellers ikke fylder meget i vores kollektive nationale erindring. Det er både historien om hvordan de Vestindiske øer kom på danske hænder, hvordan den danske stat og københavnske købmænd drev forretning på trekantshandlen og hvilke bygninger overskuddet finansierede. Men podcastserien vil også præsentere historien om nogen af de slavegjorte personer, der blev bragt til København, og hvordan deres liv og omdømme påvirkede historiens gang.

#1 Tivoli
I første afsnit af På tur i historien bliver vi præsenteret for fortidens underholdningsfænomen menneskeudstillinger, og to af de børn som blev udstillet i en af de over 50 menneskeudstillinger der blev holdt i Danmark.

Listen to “#1 Tivoli” on Spreaker.

#2 Politikens første år.
I dagbladet Politikens spæde år, rejste journalisten Henrik Cavling til de Vestindiske øer. Med hjem havde han en række historier om øerne, men han havde også den unge Sebastian Marwick, en sort dreng, som fik sin gang i Politikens hus.

Listen to “#2 Politikens hus” on Spreaker.

#3 Odd Fellow Palæet & Moltkes Palæ
I dette afsnit er omdrejningspunktet to af Frederiksstadens mondæne palæer, der har huset personer, som har spillet væsentlige roller i dansk koloni-historie.

Listen to “#3 Odd Fellow Palæet & Moltkes Palæ” on Spreaker.

More from Stephanie Appolone

På tur i historien – I slavernes København

Denne podcastserie giver en guidet tur i noget Københavns koloniale fortid. Hvert...
Læs mere