På tur i historien

Tag på tur i historien med Stephanie Appolone. Igennem syv afsnit guider hun dig igennem slavernes København. Alle afsnit ligger klar til lyt nu.

#4 Amalienborg, Det Gulde Palæ & Rytterstatuen af Frederik 5.
I dag er Amalienborg hjem for vores kongehus. Fire prægtige palæer omkranser rytterstatuen af Frederik d. 5, og Det Gule Palæ i Amaliegade huser det Kongelige Hofmarskallat. Dette afsnit fortæller om bygningernes og rytterstatuens tilblivelse. Det er historien om hvor tæt forbundet Danmarks koloniale fortid er med nogen af Københavns mest ikoniske bygninger.

Listen to “#4 Amalienborg, Det Gule Palæ & Rytterstatuen af Frederik 5.” on Spreaker.

#5 Amaliegade 25
På adressen Amaliegade 23 bliver vi præsenteret for en af de mange velstillede familier, som havde bånd til de Vestindiske øer. Men fokuspunktet for afsnittet er familiens slaver, som blev bragt med fra de Vestindiske øer til Amaliegade 23.

Listen to “#5 Amaliegade 23” on Spreaker.

#6 Vestindisk Pakhus & Queen Mary
Vestindisk Pakhus er en bygning, der blev brugt til opmagasinering af varer fra de Vestindiske øer, bl.a. rom, sukker og kaffe. Foran bygningen er i 2018 kommet en ny statue til, en statue af en ganske særlig kvinde, Mary Thomas, også kendt som Queen Mary.

Listen to “#6 Vestindisk Pakhus & Queen Mary” on Spreaker.

#7 Københavns Red
Mange kender nok til Slaget på Reden, der udspillede sig i 1801, men færre kender nok til Hans Jonathan fra de Vestindiske øer, som deltog i slaget. Hans begivenhedsrige liv bliver kort gengivet i seriens sidste afsnit.

Listen to “#7 Københavns Red” on Spreaker.

More from Stephanie Appolone

På tur i historien – I slavernes København

Denne podcastserie giver en guidet tur i noget Københavns koloniale fortid. Hvert...
Læs mere